Cumhurbaşkanı Danışmanı Cengizhan Başaran ve Beraberindeki Heyetten Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve ARIMER’e Ziyaret

Cumhurbaşkanı Danışmanı Cengizhan Başaran, THK Kayyım Heyeti Üyesi ve TUİ Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp, THK Uçuş Akademisi Eğitim Müdürü İbrahim Aykut Balı, TUİ İnsan Kaynakları Direktörü Murat Satı Demirel Güneydoğu'nun en kapsamlı ve teknoloji ile donatılmış olan Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanemizi ziyaret etti.


“Uçuş Akademisi Projesi” ve işbirliği protokolü kapsamında Üniversitemize teşrif eden Cumhurbaşkanı Danışmanı Cengizhan Başaran ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak’ı makam ziyaretlerinden sonra Güneydoğu’nun en kapsamlı ve teknoloji ile donatılmış olan Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanemizi ziyaret ettiler.


Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanemizi ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz üst yönetimi ve hastane üst yönetimi de eşlik etti.


Cumhurbaşkanı Danışmanı Cengizhan Başaran ve beraberindeki heyet, 8 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan ve acil, pet, egzotik hayvan, at, ruminant, pet enfeksiyon ve büyük hayvan enfeksiyon olmak üzere 7 adet poliklinikten oluşan Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanemizi gezerek candostların tedavi alanlarını yakından inceleme fırsatı buldu.  Ayrıca radyoloji ünitesi, merkezi laboratuvar, mikrobiyoloji laboratuvarı, nekropsi ünitesi ve eğitim öğretim amfilerini de gezerek; cerrahi, iç hastalıkları, doğum ve jinekoloji, dölerme ve suni tohumlama kliniklerimizi inceledi. Muayene salonu, ameliyathane ve hospitalizasyon ünitelerini inceledi.


Cumhurbaşkanı Danışmanı Cengizhan Başaran ve beraberindeki heyet, Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanesi ziyareti sonrası geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan ve yapımına başlanan Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARIMER) inşaat alanını gezdi.

ŞERİF ÖZBEY (0484) 212-1111 / 3533
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
7 Haziran 2024