Üniversitemiz ve Türkiye TT Hotels Turkey Otel Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Siirt Üniversitesi (SİÜ) ve Türkiye TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş. (TT Hotels Turkey) arasında mesleki ve eğitsel işbirliğini geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandı.


Protokol, Siirt Üniversitesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak ve TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.  adına TUİ Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp ve TUİ İnsan Kaynakları Direktörü Murat Satı Demirel tarafından imzalandı. Üniversitemiz Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen yöneticiler yapılacak çalışmalara dair fikir alışverişinde bulundu.

 

İş birliği, Siirt Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin, TT Hotels Turkey bünyesinde bulunan konaklama işletmelerinde istihdam edilmesini, öğretim elemanlarının iş başı eğitimlerini ve akademik araştırmalarını kapsamaktadır. Ayrıca, Siirt Üniversitesi personeli de TT Hotels Turkey tesislerinde tatil olanaklarından yararlanabilecektir.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak,  iş birliği protokolü ile iki kurum arasındaki işbirliğinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Üniversitemizde verdiğimiz eğitimin sektörel anlamda yansımalarını görmek üzere işbirliği protokolü imzalandığını belirtti. İşbirliği protokolünün uzun vadeli çıktılarının öğrencilere sağlayacağı faydaları ifade etti. Üniversitemizi daha ileri taşımak ve Üniversite-sektör işbirlikleri ile öğrencilere verilen teorik ve pratik bilgilerin sahada hayata geçirilecek olmasından ve öğrencilerimize sağlayacağı saha bilgilerinin faydalı olacağını vurguladı.


TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.  yetkilileri TUİ Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp ve TUİ İnsan Kaynakları Direktörü Murat Satı Demirel, gastronomi kenti olmaya aday Siirt’in yöresel lezzetlerini otellerinde misafirler ile buluşturacak olmanın heyecanının yanı sıra öğrencilerin saha ile erken tanışacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

ŞERİF ÖZBEY (0484) 212-1111 / 3533
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
7 Haziran 2024